Transport ilegal de lemn de foc depistat în trafic în Solca


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, vineri seara, în trafic, în orașul Solca, pe DN 2 E un transport ilegal de material lemnos.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii din Solca au oprit pentru control o autoutilitară ce se deplasa pe DN 2 E, pe raza orașului Solca, aceasta fiind încărcată cu material lemnos.

Conducătorul autoutilitarei a prezentat pentru control actul de identitate, permisul de conducere și documentele mașinii.

Polițiștii au procedat la verificarea autovehicolului în cauză în aplicația SUMAL 2, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru materialul lemnos din autoutilitară există aviz de însoțire pentru cantintatea de 2 mc lemn de foc, specia fag.

Având în vedere că existau suspiciuni cu privire la cantintatea de masă lemnoasă transportată, autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui  lucrător din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificați în total 4 mc material lemnos, cu 2 mc material lemnos în plus față de cantintatea înscrisă în aviz.

Cantitatea de 2 mc material lemnos în valoare de 346 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional confom art. 19 din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 1000 lei.


Intră acum și în grupul de