Un căruțaș a blocat cu căruța un drum în Frătăuții Noi pentru a nu permite unui șofer băut să plece cu mașina până la venirea poliției


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Gălănești este cercetat penal pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului după ce a fost blocat în trafic, la Frătăuții Noi, de un căruțaș.

Potrivit verificărilor polițiștilor, un bărbat din Gălănești, în timp ce conducea, sâmbătă după amiaza, un autoturism Citroen C3, pe un drum comunal din Frătăuții Noi.

La un moment dat acesta a oprit autoturismul intrând în discuții contradictorii cu un căruțaș care a observat că șoferul autoturismului se afla sub influența băuturilor alcoolice și a sesizat poliția prin 112.

Echipajul de poliție care a ajuns la fața locului a identificat șoferul care se afla la volanul autoturismului Citroen C3, autovehiculul fiind oprit pe carosabilul drumului comunal din dreptul unei locuințe din Frătăuții Noi, drumul fiind blocat de o căruță poziționată transversal față de axul drumului.

Căruțașul a spus că a poziționat astfel căruța pentru a-l împiedica pe conducătorul auto să plece de la fața locului, având în vedere faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, la orele 16.20, a rezultat că șoferul avea o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz se fac cercetări pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de