Medicii suceveni sunt tot mai retinuti in acordarea de concedii medicale


Intră acum și în grupul de

După modificările legislative din luna mai a acestui an, referitor la modul de acordare a certificatelor de concedii medicale, numărul acestora, eliberate de medicii de familie, medicii din ambulatoriul de specialitate şi cei din spitale a scăzut constant în fiecare lună, informează purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, Anda Sălăgean. Potrivit acesteia, în luna aprilie, s-au acordat la 3.638 certificate, în luna mai 3.251, în luna iunie 2.911, în luna iulie 2.763, în luna august 2.695, înregistrându-se o diminuare de 26% a numărului de certificate medicale eliberate în luna august comparativ cu luna aprilie a.c.

„De asemenea, s-a înregistrat o scădere a numărului de certificate medicale eliberate în ultimele luni comparativ cu perioada similară a anului trecut. De exemplu în luna august 2009 au fost eliberate un număr de 4.349 certificate medicale, în luna august 2010 înregistrându-se o diminuare de 38% faţă de perioada similară a anului trecut”, a precizat Anda Sălăgean.

În perioada 18 mai – 31 august 2010, reprezentanţii CAS Suceava au efectuat controale la 110 medici care au încheiate convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical, fiind sancţionaţi 24 furnizori, din care 16 cu avertisment şi 8 cu amenzi. Cele 8 amenzi şi 12 avertismente au fost date în urma unui control desfăşurat în perioada 18 mai – 11 iunie ce a vizat modul de acordare a concediilor medicale şi a modului de eliberare de certificate de concediu medical.

Amenzile contravenţionale cu fost în valoare de 5.000 lei fiecare pentru eliberarea de certificate de concediu medical fără respectarea prevederilor legale în vigoare.


Intră acum și în grupul de