Polițiștii au fost nevoiți să spargă geamul unei mașini la Preutești pentru a opri un șofer băut să continue să conducă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Bogdănești este cercetat penal după ce luni dimineața, fiind băut la volan, a încercat să evite un control al poliției.

Potrivit poliției, luni dimineața în jurul orei 04:15, polițiștii SPR 12 Preutești efectuau serviciul de patrulare pe raza de competență și au fost sesizați despre faptul că conducătorul auto al unui autoturism marca BMW se află sub influența alcoolului.

Echipajul de poliție s-a deplasat în direcția indicată, pe drumul comunal din imediata apropiere a clubului din Preutești, iar în dreptul unei locuințe a fost identificat un autoturism BMW albastru.

La vederea echipajului de poliție, conducătorul autoturismului marca BMW a încercat să se sustragă controlului, a intrat în coliziune frontală cu intenție în auto marca Audi condus regulamentar.

Ulterior, conducătorul BMW, a mers în retur aprox 10 m și a intrat într-un șanț lovind gardul împrejmuitor al grădinii unei locuințe.

Șoferul a fost somat verbal de mai multe ori pentru a coborî din autoturism, acesta a refuzat ambalând motorul pentru a ieși din șanț și a fost nevoie de spargerea geamului portierei stânga față  pentru extragerea acestuia din autoturism.

Ambele autoturisme au suferit avarii.

Șoferul a fost legitimat ca fiind un bărbat din Bogdănești.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Fălticeni în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge.

În acest caz  s-a întocmit dosar penal   pentru săvârșirea infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugere”.


Intră acum și în grupul de