Procurorii au refăcut filmul jafului de 55.000 de lei din casa unui bărbat din Ostra. Cei patru hoți au intrat la miezul nopții peste bărbat, unul l-a ținut strâns de gât cu fața la perete și i-a luat borseta cu bani


Intră acum și în grupul de

Patru bărbați sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru tâlhărie calificată și complicitate la tâlhări calificată.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Gura Humorului cei patru sunt acuzați că în noaptea de 12/13 martie 2022, în jurul orei 23.37  s-au deplasat cu autoturismul condus de unul dintre ei în Ostra unde au lăsat autoturismul şi la indicaţiile a doi dintre inculpaţi au parcurs o distanţă de 300-400 de metri pe jos până la locuinţa bărbatului pe care urmau să-l jefuiască.

Victima este un bărbat de 41 de ani, cunoscut cu afecțiuni de natură psihică, câștigase banii la Loto.

În jurul orei 00.15 au pătruns toţi patru pe uşa de intrare închisă dar neasigurată, în holul locuinţei, iar de aici în camera unde bărbatul dormea pe pat, de unde un inculpat a furat de pe o masă de lângă pat, suma de 7000 lei din portofelul bărbatului și un telefon mobil marca Honor 9X Lite de culoare neagră.

În continuare, la scurt timp au intrat din nou  toţi patru  în camera unde bărbatul dormea cu  intenţia de a-l deposeda pe aceasta de borseta pe care o purta la brâu,  iar în timp ce doi dintre inculpați au rămas la intrarea în cameră, un altul l-a prins de gât şi de cap pe bărbat și l-a împins pe pat, cu fața către perete, ținând-ul cu forța,  timp în care un altul se afla în imediata apropiere a sa, pregătit să intervină în caz că victima ar fi opus rezistenţă sau primul nu ar fi reuşit să deschidă borseta, dar acesta a reușit să ia borseta în care se afla suma de 48.000 lei.

Ulterior toţi patru au părăsit locuinţa şi s-au deplasat pe acelaşi traseu pe care veniseră.

Față de toţi cei patru inculpati s-a dispus la data de 13.04.2022, măsura reținerii pentru 24 ore, acestia fiind prezentati la data de 14.04.2022 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a respins cererea formulată, dispunând faţă de toţi cei patru inculpati măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, magistratii Tribunalului Suceava admiţând contestaţia formulată şi dispunând faţă de toţi cei patru inculpati măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de