Două transporturi ilegale de lemn de foc au fost depistate în trafic de polițiștii suceveni la Panaci și Putna


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă, în trafic, două transporturi ilegale de lemn de foc.

Astfel, sâmmbătă în jurul orei 9:30, polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei care acționau pentru  prevenirea și combaterea delictelor silvice, au oprit pe D.J. 174, pe raza comunei Panaci, o autoutilitară Scania, încărcată cu material lemnos. 

Autoutilitara era condusă de un bărbat de 68 ani din Vatra Dornei care nu a putut prezenta documente specifice de transport a materialului lemnos.

Acesta le-a spus polițiștilor că a încărcat camionul pe raza comunei Bilbor, iar maistrul i-a confirmat faptul că poate efectua transportul spre Vatra Dornei și nu are asupra sa receptorul GPS.

Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația Sumal 2.0 pentru autoutilitara în cauză reieșea că transportul este inexistent.

În acest caz s-a solicitat sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul O.S. Vatra Dornei, care au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în mijlocul de transport, rezultând cantitatea de 5.45 mc lemn foc specia molid, în valoare totală de 681,25 lei. 

Șoferul a fost sancționat cu amendă și s-a dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos, care a fost predată în custodie OS Vatra Dornei.

Tot sâmbătă dimineața, în jurul orei  11:15, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza comunei Putna, au oprit pentru control, autoutilitara Mercedes Benz Sprinter, care circula pe DN 2 H din localitate, transportând material lemnos respectiv lemn foc rășinoase și era condusă de un tânăr de 23 ani din comuna Bilca.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Din acest motiv, transportul a fost condus la A.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 4.32 m.c. lemn foc molid, în valoare de 527,04 lei. 

Șoferul a  fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Intră acum și în grupul de