Cinci bărbați din Voitinel au ajuns în arest după ce au furat peste o tonă de subansamble metalice dintr-o fermă din Horodnic de Jos și au creat și o pagubă de 10.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Cinci bărbați din Voitinel au fost reținuți, joi seara, de polițiști și introduși în Arestul IPJ Suceava pentru furt calificat.

Polițiștii din Marginea au fost informați, joi după amiaza, că de la o fermă de pe raza comunei Horodnic de Jos mai multe persoane de etnie rromă fură fier.

Polițiștii s-au îndreptat spre zona indicată, cunoscută drept „Brădet” din comuna Horodnic de Jos, iar pe drumul de acces, la o distanță de aproximativ 200 metri, față de fermă, au observat pe un teren agricol două căruțe care se deplasau din direcția fermei deținute de un bărbat din Gălănești și care, la vederea echipajului de poliție, au mărit viteza de deplasare, încercând să se sustragă.

Polițiștii au intercepat una din căruțe în care se afla o încărcătură însemnată de materiale feroase și care era condusă de un bărbat din Voitinel care nu a putut justifica proveniența bunurilor.

Ulterior polițiștii au căutat și cea de-a doua căruță care a fost găsită la o distanță de circa 100 metri, după o zonă cu vegetație deasă, în care se afla un căruțaș și alți trei bărbați toți din Voitinel.

Cercetările au evidențiat că cei cinci au pătruns în curtea fermei din Horodnic de Jos distrugând două plase din lemn, iar de acolo au furat  6 bucăți subansamblu metalic tip ancoră, pentru ferme metalice, cu o lungime de 5 metri, 15 profile metalice tip plat band și 6 flașe metalice pereche de prindere.

Dintr-o căruță au fost ridicate 1029 kg materiale feroase, ce au fost sustrase și au fost restituite proprietarului care a precizat că în afara prejudiciului recuperat, autorii au mai produs un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

Cei cinci au fost reținuți și introduși în arest fiind cercetați penal pentru furt calificat.


Intră acum și în grupul de