Un bărbat care, cu mască chirurgicală pe față și un cuțit, a încercat să tâlhărească o bătrână a fost arestat de Judecătoria Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care cu fața acoperită cu o mască medicală și amenințând cu un cuțit o bătrână de 88 de ani din Pârtești a încercat să-l tâlhărească a fost arestat de Judecătoria Gura Humorului.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunii de  ”tentativă la tâlhărie calificată.

Ancheta a stabilit că în data de 7 mai 2022, în jurul orelor 21:50, bărbatul a pătruns fără drept în curtea locuinței unei bătrâne de 88 de ani ce locuiește singură, aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate, datorită vârstei și stării de sănătate, respectiv cu deficiențe locomotorii.

Ulterior bărbatul a intrat în interiorul locuinţei, loc în care cu fața acoperită, s-a apropiat de aceasta și prin amenințare cu un cuțit i-a solicitat să-i dea banii pe care-i deţine în locuinţă.

Anchetatorii spun că având prezenţă de spirit, femeia a apucat cu mâna dreaptă cuţitul care era îndreptat către ea, tăindu-se în palmă, iar cu mâna stângă i-a îndepărtat  bărbatului masca chirurgicală care-i acoperea fața precum  şi fesul purtat  pe cap, fără însă a-l putea recunoaște pe acesta, observând doar că purta pantaloni scurţi de culoare închisă, deoarece picioarele în partea de jos erau descoperite. Bărbatul şi-a pus fesul la loc pe cap, a prins-o cu mâna de față pe femeie provocându-i leziuni, cerându-i în continuare să-i dea toţi banii pe care îi are.

Pentru a reuşi să scape de agresor, femeia l-a minţit pe acesta că sumele de bani le ţine într-un borcan ascuns în afara locuinţei, cerându-i să îl urmeze pentru a-i arăta locul exact.

Astfel, sprijinindu-se de obiectele din jur şi fiind urmată îndeaproape de agresor, femeia a reuşit să iasă din locuinţă, moment în care a început să strige după ajutor, strigăte care au alarmat vecinii și l-au speriat pe inculpat care a fugit, părăsind curtea locuinţei.

Față de bărbat s-a dispus la data de 08.05.2021, măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 09.05.2021 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de