Amendă de 30.000 de lei și lemn de peste 23.000 de lei confiscat de la o firmă din Frasin care ar fi emis fictiv cinci avize de însoțire a masei lemnoase


Intră acum și în grupul de

O echipă formată din lucrători SICE și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat, marți, un control inopinat la un agent economic din orașul Frasin pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a delictelor silvice și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că în perioada 18.01 – 20.01.2022, agentul economic a emis fictiv cinci avize de însoțire electronice pentru lemn foc fag, fără însă ca expedierea materialului lemnos aferent să fi avut loc.

Față de agentul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 30.000 lei, pentru încălcarea prev. legii nr. 171/2010 și măsura complementară a confiscării cantității de 136,072 mc material lemnos în valoare totală de 23.540,3 lei.

În acest caz cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru lămurirea tuturor aspectelor într-un dosar ce vizeaza mai mulți agenți economici, ce au comis fapte similare, dosar ce se află sub supravegehrea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de