Acasă Social Amendă de 30.000 de lei și lemn de peste 23.000 de lei...

Amendă de 30.000 de lei și lemn de peste 23.000 de lei confiscat de la o firmă din Frasin care ar fi emis fictiv cinci avize de însoțire a masei lemnoase


Intră acum și în grupul de

O echipă formată din lucrători SICE și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat, marți, un control inopinat la un agent economic din orașul Frasin pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a delictelor silvice și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că în perioada 18.01 – 20.01.2022, agentul economic a emis fictiv cinci avize de însoțire electronice pentru lemn foc fag, fără însă ca expedierea materialului lemnos aferent să fi avut loc.



Față de agentul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 30.000 lei, pentru încălcarea prev. legii nr. 171/2010 și măsura complementară a confiscării cantității de 136,072 mc material lemnos în valoare totală de 23.540,3 lei.

În acest caz cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru lămurirea tuturor aspectelor într-un dosar ce vizeaza mai mulți agenți economici, ce au comis fapte similare, dosar ce se află sub supravegehrea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version