Un muncitor a murit în Dornești strivit de cupa unei vole. Bărbatul a fost străpuns în zona bazinului de ghearele cupei utilajului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 38 de ani a murit, miercuri seara, la Dornești după ce a fost strivit de cupa unei vole și peretele unei locuințe unde efectua activități de curățenie.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, un bărbat de 57 de ani din Dornești manevra miercuri seara o autoutilitară tip vola în curtea unui imobil și l-a prins cu cupa volei, în peretele  locuinței, un bărbat d 38 de ani din comuna botoșăneană Roma. În urma leziunilor suferite, bărbatul a murit, iar echipajul SMURD sosit la  fața locului a constatat decesul acestuia.

Cei doi făceau lucrări de curățenie la o casă în construcție din comuna Dornești.

Bărbatul care a manevrat utilajul a spus că celălalt bărbat încăca, cu lopata, lutul ce era amplasat în fața ușii de acces, în cupa volei.

Pentru a-i facilita munca, acesta a încercat să coboare cupa volei, dar, într-un moment de neatenție, a înaintat vola, strivindu-l pe bărbat de peretele imobilului.

Imediat el a dat cu spatele, a coborât și a mers spre bărbatul rănit și a observat că acesta a fost străpuns în zona bazinului de ghearele cupei, sângerând în abundență și fiind în stare de inconștiență.

Bărbatul a încercat să oprească hemoragia și a încercat manevre de resuscitare..

Un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță deplasate la fața locului au constatat decesul respectivului bărbat.

În acest caz polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „ neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „ nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă ” și „ uciderea din culpă ”.


Intră acum și în grupul de