Un bărbat din Marginea a ajuns în arest după ce a fost prins băut la volan. El a refuzat să i se recolteze probe de sânge după ce a fost testat cu aparatul etilotest


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 48 de ani din comuna Marginea a fost reținut și introdus în arestul Poliției după ce a refuzat să i se recolteze probe de sânge pentru determinarea alcoolemiei în condițiile în care a fost de acord să fie testat cu aparatul etilotest.

Astfel, luni dimineața la ora 3:00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism Fiat care se deplasa pe str. Industrială din comuna Marginea.

Șoferul, un bărbat de 48 de ani din Marginea,  s-a conformat și a oprit mașina pe un drum secundar, iar polițiștii au constatat că acesta emana halenă alcoolică.

Șoferul a fost testat cu etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.71 mg/l alcool în aerul expirat, apoi avându-se în vedere valoarea rezultată, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Rădăuți în vederea prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemie.

Ajuns la spital, cu toate că a fost informat că refuzul sau sustragerea de la recoltarea mostrelor de sânge constituie infracțiune, șoferul a refuzat în prezența personalului medical recoltarea de probe biologice de sânge.

Polițiștii au dispus urmărirea penală față de bărbat pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge” și au dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore.


Intră acum și în grupul de