Pagubele provocate la incendiul de la firma de prelucrare a lemnului din Vatra Dornei se ridică la circa 2 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Incendiul produs în noaptea de duminică spre luni la o firmă de prelucrare a lemnului din Vatra Dornei a generat pagube de circa două milioane de lei potrivit estimărilor proprietarului.

În incendiu au fost afectate centrala termică, hala de producție brichete, hala de producție peleți, hala de gater, hala metalică cu trei cabine uscătoare cherestea, o anexă cu destinație de locuință, un depozit de rumeguș și o hală de producție/prelucrare lemn, toate construite pe structură de rezistență metalică, zidărie și lemn, acoperite cu tablă și azbociment pe o suprafață totală de 1000 metri pătrați.

De asemenea, s-au degradat utilaje specifice de prelucrare a lemnului respectiv două gatere, două banzice, agregate brichete și peleți, utilaj multilamă, tocător și alte bunuri specifice activității de prelucrare a materialului lemnos.          

Administratorul societății a arătat că nu deține asigurare pentru bunurile și construcțiile afectate în urma incendiului.

Prin intervenția pompierilor militari suceveni au fost salvate trei locuințe particulare, service auto, motel atelier mecanic și atelier de tâmplărie, corp comun cu service-ul.

Incendiul a izbucnit duminică seara ca urmare a unui scurtcircuit electric la un utilaj lăsat sub tensiune.


Intră acum și în grupul de