Peste 40 de mc de material lemnos confiscat de polițiștii suceveni în două zile în urma unor acțiuni de verificare a transportului de lemn și a depozitelor de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat 41,57 mc de material lemnos în urma unor acțiuni desfășurate marți și miercuri.

Astfel, miercuri, la ora 10:00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta materiale lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,9 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.523 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

Totodată, marți și miercuri, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au actionat pe linia transportului ilegal de material lemnos și pe linia depozitelor de material lemnos pe raza județului Suceava.

Astfel, marți, la ora 04:30, Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,21 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

Tot marți, la ora 05.30, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,81 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

Miercuri, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială cu sediul social în localitatea Slatina, astfel procedându-se la efectuarea balanței dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat faptul că operatorul economic deține în depozitul societății, cantitatea de 29,65 mc lemn rotund de lucru rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății comerciale cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 29,65 mc lemn de lucru de esență răsinoase în valoare de 5.931 lei.


Intră acum și în grupul de