Gospodărie din Arbore afectată de un incendiu pornit de la coșul de fum


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din Arbore a fost afectată, vineri seara, de un incendiu care a izbucnit de la coșul de fum neprotejat de materialele combustibile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, a precizat că pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, înpreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore, au intervenit, vineri seara, cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Arbore.

La sosirea echipajelor de intervenție ardeau generalizat acoperișul locuinței și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa trei ore.

În flăcări au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, adăpostul de animale și o magazie de lemne, construcții corp comun, pe o suprafață de 50 de metri pătrați, circa 15 metri cubi lemn de foc, materiale textile aflate în podul locuinței și altele.

Totodată, s-au degradat tavanul casei, obiecte de mobilier și bunuri casnice, iar în incendiu au pierit 15 găini.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile, a precizat sursa citată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat locuința învecinată, a menționat cpt Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de