Necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi consecințele comiterii de infracțiuni vor fi prezentate de polițiștii suceveni în cadrul evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”


Intră acum și în grupul de

În perioada 22 – 27 mai a.c., Poliția Română organizează, la nivel național, o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

„Dacă vrei să afli cum poți preveni să devii victima unei infracțiuni sau care sunt soluțiile la problemele pe care le întâmpini, dacă vrei să vorbim despre consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal, participă  la activitățile organizate de specialiștii în prevenirea criminalității din județul tău”, arată Poliția Română.

În perioada 22 – 27 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează cea de a XVI-a ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Obiectivul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Astfel, specialiștii în prevenirea criminalității vor organiza, la nivel național, activități în spații publice, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2022, în colaborare cu parteneri instituționali, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum discriminarea, violența domestică, disparițiile de minori, siguranța pe stradă și acasă, precum și siguranța în mediul online.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava campania va fi coordonată de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității care împreună cu polițiști din cadrul celorlaltor structuri, dar și cu parteneri instituționali vor desfășura activități tematice interactive, vor lansa proiecte punctuale de prevenire și vor organiza zilnic acțiuni de impact în vederea responsabilizării și conștientizării pericolelor.

Finalul activităților va fi organizat la data de 27 mai 2022, pe esplanada din centrul municipiului Suceava unde vor fi organizate ateliere tematice de lucru, va fi expusă tehnica din dotarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, se vor organiza concursuri și jocuri pentru copii.


Intră acum și în grupul de