Șoferul unui autoturism plin cu țigări de contrabandă, reținut după o urmărire în trafic la Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul STPF Suceava au descoperit şi confiscat dintr-un autoturism oprit în trafic, aproximativ 5.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 56.000 lei. Șoferul mașinii a fost reținut, după o urmărire în trafic pe raza localității Vicovu de Sus.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, miercuri, la ora 07:35, pe raza localității Vicovu de Jos, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic și efectuarea unui control asupra unui autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

Conducătorul auto nu a oprit vehiculul, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, iar la scurt timp, polițiștii de frontieră au reușit indisponibilizarea mijlocului de transport și reținerea șoferului. Totodată, au fost observate în interiorul mașinii mai multe colete cu țigări.

În acest caz s-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări împreună cu șoferul, cetățean român, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, la sediul Serviciului Teritorial al PF Suceava, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din mijlocul de transport, a rezultat cantitatea de 4.840 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 56.628 lei.

Autoturimul în valoare de 7.500 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara atrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de