Transporturi ilegale de lemn depistate de polițiști la Slatina, Mălini și Vama


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, marți, trei transporturi ilegale de material lemnos.

Astfel, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Mălini au organizat o acțiune pe linie de silvicultură în cadrul căreia au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 lei și două sancțiuni în valoare de 1305 lei, fiind confiscată cantitatea de 6,436 mc material lemnos, din care 3,96 mc cherestea rășinoase de diferite dimensiuni și 2,479 mc lemn foc fag.

Într-un caz polițiștii au depistat un bărbat care conducea o autoutilitară Mercedes pe raza comunei Slatina în timp ce transporta cantitatea de 3,96 mc cherestea rășinoase, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 3000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

În al doile caz, un șofer al unei autoutilitare Ford, a fost depistat pe raza comunei Mălini în timp ce transporta cantitatea de 2,479 mc lemn foc fag, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 3000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată. De asemenea, conducătorul auto nu avea documentele prevăzute de lege asupra sa și nu a transcris dreptul de proprietare al autoutilitarei în termen de 90 de zile de la dobândirea acesteia, fiind sancționat conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.

Tot marți polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control o autoutilitară Iveco Daily,  condusă de un bărbat din comuna Moldoviţa care transporta material lemnos, mai precis cherestea răşinoase, pe ruta Moldoviţa-Vama.

Cu ocazia controlului documentelor şi a materialului lemnos prezent faptic în autoutilitară, s-au constatat neconcordanţe între materialul lemnos prevăzut în avizul de însoţire aferent şi materialul lemnos existent, în fapt, în autoutilitară, fapt pentru care s-a procedat la conducerea autoutilitarei la Depozitului Dragoşa, în vederea cubării şi inventarierii materialului lemnos de către şeful de depozit, ocazie cu care, în urma cubării, s-a constatat faptul că autoutilitara Iveco Daily deţinea un volum total de 9,54 metri cubi cherestea răşinoase, iar dintre aceştia, în documentaţia aferentă transportului, fuseseră incluşi doar 5,22 metri cubi.

Date fiind neconcordanţele constatate, s-a procedat la confiscarea restului de 4, 32 metri cubi cherestea răşinoase, în valoare de 3758,40 lei, nemenţionată în avizul cu codul unic sus-amintit, întrucât nu s-a putut stabili cu exactitate sortimentul de cherestea pentru care nu exista aviz de însoţire a materialului lemnos.

Concomitent, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a transportatorului care a efectuat transportul materialului lemnos cu amendă în valoare de 5000 lei.


Intră acum și în grupul de