Protest spontan al finantistilor suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 60 de salariaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava au protestat, miercuri, paşnic, în faţa instituţiei, faţă de decizia de tăiere a stimulentelor financiare, în timp ce restul angajaţilor şi-au întrerupt activitatea, timp de două ore.

Liderul sindical Silviu Onuţu a declarat că protestul este spontan, fără implicarea sindicatelor din instituţie. El a arătat că salariaţii sunt nemulţumiţi şi că există posibilitatea ca protestul să fie continuat şi joi dacă nu vor fi soluţionate revendicările.

Un alt lider sindical din DGFP Suceava, Gheorghe Tudoscă, a spus că salariaţii din finanţe sunt cei care aduc bani la bugetul de stat, dar au cele mai mici salarii.

„Să nu credeţi că banii vin aşa uşor la bugetul statului pentru că gradul de conformare voluntară este de 70 la sută”, a spus Tudoscă.

El a arătat că angajaţii din DGFP fac eforturi deosebite şi au salarii cuprinse între 400 şi 700 de lei. „Sunt salarii cu care nu se poate trăi”, a mai spus liderul sindical.

Salariaţii din sediul central al Ministerului Finanţelor, dar şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reclamă că după eliminarea sporurilor veniturile lor au scăzut drastic, după ce anterior salariile de bază le-au fost reduse cu 25 la sută.


Intră acum și în grupul de