Cadrele didactice din Ipotesti ameninta cu greva generala


Intră acum și în grupul de

Pentru că nu există nici o şansă să primească salariile pe luna septembrie, cadrele didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII din Ipoteşti au decis să intre în grevă de vineri. Contabilul şcolii, Corneliu Vlad, împreună cu liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, s-a prezentat, din nou, miercuri cu statele de plată la Direcţia de Finanţe, dar situaţia nu s-a rezolvat. „Nici măcar nu au vrut să ne dea număr de înregistrare”, a spus contabilul.

Şi Constantin Cernica a subliniat că „nu s-a rezolvat nimic, de vineri profesorii de la Ipoteşti intră în grevă generală”.

De asemenea, pentru vineri este programată şi o nouă şedinţă a Consiliul Local Ipoteşti, unde se va discuta din nou bugetul rectificat al comunei, motivul principal al blocării conturilor. La această şedinţă şi-au propus să participe cadrele didactice şi liderul de sindicat, fiind invitaţi şi prefectul şi liderii politici, pentru a dezamorsa situaţia.

Întrucât Consiliul Local al comunei Ipoteşti nu a aprobat bugetul rectificat negativ de către Consiliul Judeţean, Trezoreria a blocat conturile primăriei, iar cele 44 de cadre didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII, şcolile din Tişăuţi, Lisaura şi Şcoala Nr. 2 aşteaptă de mai bine de o săptămână să-şi primească banii pe munca lor din luna septembrie, fiind vorba de suma totală de 81.000 lei.

Constantin Cernica a ţinut să menţioneze că salariaţii Primăriei şi-au primit salariile la timp, blocate fiind conturile pentru plata salariilor din învăţământ şi asistenţă socială.


Intră acum și în grupul de