Patru transporturi ilegale de material lemnos depistate într-o singură zi de polițiștii SPR Gălănești. Polițiștii au confiscat 20 mc de material lemnos și au aplicat amenzi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au depistat, miercuri, patru transporturi ilegale de material lemnos în volum de circa 20 de metri cubi.

Astfel, miercuri la ora 08:40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești acționând pe raza comunei Vicovu de Jos, au oprit pentru control o autoutilitară Mercedes Benz, care circula pe DN 2 E transportând material lemnos și  care era condusă de un bărbat de 33 ani din Putna.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că acesta transportă material lemnos și nu posedă aviz de însoțire. Din acest motiv transportul a fost condus la F.P.L. Putna – OS Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 6.86 m.c. material lemnos din care 4.99 m.c. lemn pentru construcții în valoare de 998 lei și 1,87 m.c. buștean gater în valoare de 1092,08 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Tot miercuri, la ora 12:20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna au oprit pentru control o autoutilitară Ford Transit care circula pe drumul comunal Putna din localitate, transportând material lemnos și care era condusă de un bărbat de 33 ani din comuna Bilca.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că acesta transportă lemn de foc fag pentru care a prezentata un aviz de însoțire, cu cantitatea totală de 2.01 m.c. Existând suspiciuni că susnumitul transportă o cantitate mai mare de material lemnos transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată în plus cantitatea de 1.76 m.c. lemn foc fag în valoare de 296,87 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

În aceeași zi, la ora 16:45, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești aflați în serviciul de patrulare pe raza comunei Bilca au oprit pentru control o autoutilitară Mercedes Benz, care circula pe DJ 178 C transportând material lemnos și care era condusă de un bărbat de 49 de ani din comuna Putna.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că acesta transporta cherestea rășinoase pentru care nu avea aviz de însoțire. Din acest motiv transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 8,60 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 7.482 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Ulterior, la ora 18:15 lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna au oprit pentru control o autoutilitară VW Transporter care circula pe drumul comunal Putna transportând material lemnos și care era condusă de un bărbat de 41 ani din orașul Vicovu de Sus.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că acesta transporta lemn de foc fag pentru care nu avea aviz de însoțire. Din acest motiv transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 2,14 m.c. lemn foc fag în valoare de 370, 22  lei.

Și acesta a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Intră acum și în grupul de