Peste 150 de jandarmi suceveni vor asigura măsurile de ordine în week-end la Raliul Bucovinei, la Sărbătoare „Bujorului de Munte” și la Mănăstirea Părhăuți care împlinește 500 de ani de la sfințire


Intră acum și în grupul de

În acest weekend, jandarmii suceveni vor acționa zilnic, cu misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor, dar și de a asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele care se vor desfășura în spațiul public, anunță Jandarmeria Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, în perioada 17-18 iunie a.c., jandarmii suceveni vor fi alături de fanii motorsporturilor la cea de-a XI-a ediție a Campionatului Național de Raliuri Betano- Raliul Bucovinei, eveniment ce se va desfășura pe traseele din apropierea localităților Sucevița, Ciumârna, Vatra Moldoviței, Paltinu, Sadova, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

               De asemenea, sâmbătă și duminică, jandarmii vor fi prezenți și în satul Părhăuți, comuna Todirești, unde vor fi organizate acțiuni legate de evenimentele aniversare „Moștenirea mușatină- credință, cultură, istorie”, activități prilejuite de împlinirea a 500 de ani de la prima sfințire a Mănăstirii Părhăuți.

Totodată, în aceleași zile, în comuna Șaru Dornei, vom veghea la siguranța participanților care se vor bucura de manifestările cultural-artistice desfășurate cu ocazia Sărbătorii „Bujorului de Munte”.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava transmite recomandări participanților la aceste evenimente:

–              manifestați înțelegere față de măsurile luate și evitați conflictele de orice natură;

–              respectați regulile stabilite de organizatori pe timpul desfășurării evenimentelor;

–              pentru a preveni aglomerările, informați-vă din timp cu privire la regulile și orele de acces;

–              dacă sunteți martorii sau victimele unor fapte antisociale, apelați cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic de urgență „112”.


Intră acum și în grupul de