Campanie antidrog de Zilele Sucevei organizată de CPECA Suceava: Ne putem distra și fără a apela la alcool, droguri sau substanțe cu efect psihoactiv


Intră acum și în grupul de

Suceava este în prag de sărbătoare cu festivaluri de muzică, târg de Sânziene, spectacole și concurs la Cetate, parc de distracții și multe altele, toate menite să creioneze un tablou în care toți doresc să fie prezenți și să se simtă bine, a transmis, joi, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava.

Astfel, echipa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog își dorește să fie în mijlocul comunității sucevene pentru a face cunoscută ideea că lumea se poate distra fără a apela la consumul de alcool, droguri ori diverse alte substanțe cu efect psihoactiv.

„Ne propunem în aceste zile deosebite să organizăm evenimente și activități de prevenire antidrog și de reducere a riscurilor asociate aferente. Rețeaua de Voluntari Antidrog și partenerii noștri – polițiștii suceveni ne vor sprijini să derulăm cu succes inițiativele avute în vedere, în locațiile enumerate mai sus”, arată CPECA Suceava.

Echipele vor fi prezente la punctul de informare special amenajat pe esplanada Casei de Cultură – platforma pietonală, și în egală măsură centrul va da dovadă de flexibilitate, prin echipe mobile ce se vor deplasa în zonele adiacente, iar toate acestea, cu scopul de conștientizare a populației despre importanța luării unor decizii corecte și sănătoase de petrecere a timpului liber.

În acest context, CPECA Suceava va oferi întreaga disponibilitate de a interacționa cu tinerii, adolescenții și în general persoanele de orice vârstă, care vor beneficia de îndrumare de specialitate.

Toți cei interesați vor putea consulta diverse materiale promoționale (fly-ere, pliante, baloane pentru cei mici etc.) și vor avea posibilitatea de a experimenta senzorial situația unei persoane care a consumat droguri sau a abuzat de alcool, prin intermediul unor ochelari didactici care distorsionează realitatea vizual – cromatică.    


Intră acum și în grupul de