Doi frați din Gura Putnei au fost arestați preventiv pentru că au tâlhărit, noaptea, un localnic. Ei i-au luat cu forța 550 de lei și un telefon mobil


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Rădăuți a anunțat că doi frați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru tâlhărie calificată.

Potrivit anchetatorilor, în acest caz există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 25 spre 26 iunie, în jurul orelor 23:20, cei doi, fiind pe drumul public din comuna Putna, sat Gura Putnei, în zona unui podeț din apropierea  imobilului cu nr. 187, au acostat un localnic și după ce i-au solicitat acestuia să scoată tot ce are, scotocindu-i forțat în buzunarele articolelor vestimentare, l-au îmbrâncit și ulterior i-au aplicat concomitent, în mod repetat, lovituri puternice cu pumnii și picioarele.

Victima a căzut la sol fiind pusă în imposibilitatea de a se apără pe fondul violențelor exercitate asupra sa, context în care, cu intenție, în scopul însușirii pe nedrept, i-au  sustras acestuia  din buzunarul din spate al pantalonilor suma de 500 de lei și de asemenea i-au smuls și i-au sustras din mâna dreaptă telefonul mobil marca Huawei P30 Lite și suma de 50 lei.

În acest caz, în data de 26 iunie organele de cercetare penală au emis ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore faţă de cei doi suspecţi, iar în data de 27 iunie procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de aceştia pentru „tâlhărie calificată” propunere care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi.

Cercetările în acest caz continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de