Grădină terapeutică cu un circuit senzorial integrat, pentru copii cu dizabilități amenajată la Suceava de Carrefour România și Fundația FARA


Intră acum și în grupul de

Carrefour România și Fundația FARA anunță că amenajează cea de-a doua grădină terapeutică în cadrul Centrului de Terapie și Recuperare Emanuel din Suceava, care include un circuit senzorial integrat în aer liber.

Premiera este însoțită de amenajarea a trei spații terapeutice în Suceava cu ajutorul voluntarilor Carrefour, unde specialiști în nutriție, psihologi și pediatri oferă îndrumare și sprijin alimentar familiilor care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități.

Aceste activități fac parte din proiectul „Academia Carrefour. Sănătate, Educație și Terapie (SET) pentru copii și tineri cu dizabilități”, proiect care a debutat în luna iunie 2022 cu amenajarea unei prime grădini terapeutice la Cacica, în județul Suceava.

O echipă formată din opt voluntari Carrefour România au participat alături de copii, părinți și terapeuții Fundației FARA, la Centrul de Terapie și Recuperare Emanuel din Suceava la amenajarea unui circuit senzorial în aer liber, precum și a unui loc de tihnă unde pot fi studiate plantele aromatice din curtea centrului.

„Urmărim un impact pe termen lung printr-o abordare inovatoare și activități complementare. De la creșterea timpului petrecut în natură, a abilităților culinare și a înțelegerii importanței unei alimentații sănătoase, la îndrumarea pentru activități fizice în siguranță, creăm un program terapeutic amplu, care susține sănătatea fizică și starea de bine a copiilor și tinerilor cu dizabilități. Mă bucur să continuăm în aceeași direcție, după primele rezultate înregistrate la Cacica și rămânem fideli abordării noastre de a gândi și implementa proiecte cu impact transversal în structura strategiei noastre,” a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Grădinile terapeutice și circuitul senzorial în aer liber au rolul de a stimula simțurile copiilor și de a încuraja participarea la diferite activități de socializare copii-părinți și copii-terapeuți.

„Toate aceste facilități terapeutice în aer liber au un impact pozitiv atât asupra copiilor, cât asupra părinților și consolidarea relației lor cu terapeuții. Mulțumim echipei Carrefour pentru faptul că împreună putem să contribuim la diversificarea terapiilor, precum și la conștientizarea comunității privind dificultățile și problematica copiilor cu dizabilități și provocările cotidiene ale părinților lor,” a adăugat Roxana Girip, Director Executiv Fundația FARA.


Intră acum și în grupul de