Orasul Gura Humorului sta cel mai prost la capitolul locuri de munca disponibile


Intră acum și în grupul de

Dacă săptămâna trecută la Gura Humorului existau două locuri de muncă disponibile, respectiv inginer electromecanic şi strungar universal, săptămâna aceasta în oraş mai este disponibil un singur loc de muncă pentru un muncitor necalificat în agricultură, conform unei statistici oferite de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava (AJOFM).

Situaţia nu este prea roz nici la Câmpulung sau Siret, unde sunt disponibile 3, respectiv 4 locuri vacante după cum urmează: un post pentru strungar în lemn, unul pentru tâmplar mecanic la rândeluit şi unul pentru muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide la Câmpulung, şi 3 locuri pentru calificarea confecţioner-asamblor articole din textile şi unul pentru muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide la Siret.

Dacă săptămâna trecută municipiul reşedinţă de judeţ Suceava oferea cele mai multe locuri de muncă, 36 la număr, săptămâna aceasta se clasează tot pe locul I, fiind urmat de municipiul Vatra Dornei, care oferă 19 locuri de muncă. Prin urmare se oferă câte un loc de muncă pentru calificările: maistru mecanic auto, educatoare, agent comercial, mercantizor gestionar depozit, lucrător comercial, zidar pietrar fierar betonist, dulgher (exclusiv restaurator), trăgător feţe pe calapod şi confecţioner-asamblor articole din textile.

Totodată, la Suceava există un post pentru tehnician în radiolocaţii, 3 locuri de muncă pentru tinichigiu carosier, 3 locuri pentru electromecanic şi 3 pentru muncitori necalificaţi la întreţinere drumuri, şosele, poduri, baraje.

Municipiul Rădăuţi se află pe locul al III-lea, oferind un număr de 16 locuri vacante, după cum urmează: 6 pentru calificarea tâmplar universal, unul pentru reglor maşini de prelucrat lemn şi 9 locuri pentru muncitori necalificaţi la demolare clădiri, zidărie, mozaic, faianţă.

Municipiul Vatra Dornei se situează pe locul al II-lea, după Suceava, cu un loc de muncă mai puţin, oferind 7 posturi pentru muncitori necalificaţi în silvicultură, 4 pentru ospătari (chelnări), 4 pentru bucătari şi câte unul pentru calificările: administrator, lucrător comercial, şofer de autourisme şi camionete, respectiv unul pentru muncitor necalificat la demolare clădiri, zidărie, mozaic, faianţă.

Statistic vorbind, săptămâna aceasta municipiul Suceava oferă 20 de locuri de muncă, municipiul Vatra Dornei – 19 locuri, municipiul Rădăuţi – 16 locuri, oraşul Siret – 4 locuri, municipiul Câmpulung – 3 locuri, iar oraşul Gura Humorului – 1 loc.
După cum se poate observa, oferta locurilor de muncă este în scădere, iar cele mai multe locuri de muncă sunt adresate persoanelor necalificate.

Relaţii suplimentare despre situaţia locurilor de muncă se pot obţine de la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, sau la numărul de telefon 0230/523279, int. 104.


Intră acum și în grupul de