O femeie care a încercat să-l omoare pe iubitul surorii sale, trimisă în judecată de procurorii suceveni


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, vineri, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unei  femei pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători ai poliției judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Poliției Orașului Salcea.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2017 femeia, care în anul 2015 a mai săvârșit o infracțiune de tentativă la omor, şi-a stabilit domiciliul într-un imobil în care au domiciliul sora ei, precum şi concubinul acesteia.

În ziua de 24 iunie 2022 în acest imobil a fost organizată o petrecere la care s-a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice. La petrecere au participat mai multe rude ale surorii inculpatei, precum şi concubinul inculpatei.

În jurul orei 16:00, după ce toţi musafirii au părăsit imobilul, femeia inculpată a plecat spre locuința unei alte persoane din comună cu intenţia de a-şi rezolva unele probleme personale.

În acest timp, între sora ei și iubit a avut loc o altercație verbală, fapt care a determinat-o pe femeie să sune la 112 la ora 17:39 și să solicite intervenția lucrătorilor de poliție. La scurt timp după acest apel telefonic, la respectivul imobil s-a deplasat un echipaj format din doi polițiști, care au purtat discuții cu cei doi concubini, reușind să-i determine pe aceștia să se liniștească. La ora 18:05 cei doi polițișto au părăsit imobilul celor doi concubini.

Înaintea sosirii polițiștilor, un bărbat care se mai afla încă în respectivul imobil după petrecere, a contactat-o telefonic pe inculpată şi i-a comunicat că sora sa se ceartă cu iubitul.

Imediat după plecarea polițiștilor la domiciliu a revenit inculpata care, pe fondul stării de ebrietate în care se afla, a întrebat pe iubitul surorii ce probleme a avut cu sora sa, această discuţie transformându-se într-o altercaţie verbală, inculpata încercând să provoace pe persoana vătămată să se bată cu ea.

În acest timp ea a scos din chimir cu mâna dreaptă un cuţit tip briceag, gest neobservat de bărbat care s-a enervat şi a încercat să o lovească pe inculpată cu pumnul drept, însă nu a reuşit întrucât femeia a parat lovitura cu mâna stângă şi imediat l-a lovit pe bărbat cu cuțitul în zona buzei inferioare.

Cei doi au căzut pe iarbă, unul peste cealalt, iar bărbatul a reușit să o lovească pe agresoare cu pumnii în zona toracelui şi ochiului stâng.

În acest moment al altercaţiei, femeia l-a lovit pe bărbat cu cuțitul tip briceag în zona hemitoracelui stâng precum şi în zona braţului stâng cu intenția de a suprima viaţa bărbatului, susțin anchetatorii.

Sora inculpatei l-a ajutat pe iubitul său să se ridice, sesizând că acesta este plin de sânge pe tricou, iar ulterior inculpata a părăsit în fugă zona incidentului.

Bărbatul, enervat s-a înarmat cu o lopată şi a fugit după inculpată, reuşind să o lovească pe aceasta în zona braţului stâng, dar întrucât nu a reuşit să o lovească „cum şi-ar fi dorit”, a revenit în curtea casei, s-a înarmat cu un topor, s-a urcat pe o bicicletă şi a încercat să plece în acest mod după inculpată, însă după parcurgerea unei scurte distanţe a revenit în curte şi s-a prăbuşit din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit.

Din cercetări a reieșit că inculpata s-a deplasat în fugă pe o distanţă de aproximativ 700 metri până la locuinţa unuia dintre martori și a povestit acestuia că a tăiat pe victimă cu un cuțit tip briceag, obiect pe care ulterior l-a aruncat sub un scaun în casa acesteia, fiind găsit acolo de polițiști.

Totodată, în timp ce se afla acolo a contactat telefonic un alt martor, relatând și acestuia despre incidentul anterior şi totodată l-a rugat să-i aducă o bere ceea ce, în opinia procurorilor, dovedeşte faptul că femeia a fost mult mai interesată să consume la momentul respectiv o nouă cantitate de băuturi alcoolice, nefiind în nici un mod interesată de starea persoanei pe care o lovise anterior în zone vitale cu un cuţit.

O vecină a bărbatului rănit a sunat la 112 , iar un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Suceava care a preluat și transportat pe acesta la Spitalul județean de urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Conform concluziilor medicului legist, bărbatul a fost diagnosticat cu plagă înjunghiată spaţiul IX-X intercostal stâng faţa laterală, penetrantă în cavitatea pleurală cu eviscerarea ţesutului gras şi hematom vascular subcostal şi în cavitatea peritoneală cu herniere de epiplon; hemopneumotorax stâng şi hemoperitoneu minim subdiafragmatic stâng; plagă înţepată penetrantă buza inferioară şi regiunea deltoidiană stânga.

După morfologia lor, leziunile s-au putut produce prin loviri repetate cu un corp înţepător-tăietor (posibil cuţit). Timpul de îngrijiri medicale a fost apreciat la 34-35 de zile.

La data agresiunii şi prin ele însele, leziunile au pus în primejdie viaţa victimei, intervenţia chirurgicală impunându-se de urgenţă pentru salvarea acesteia, mai arată anchetatorii.

Medicul legist a examinat-o și pe femeie și a identificat pe corpul acesteia tumefacţii echimotice şi echimoze, leziuni produse prin lovire cu sau de corpuri contondente şi mijloace contondente, leziuni care necesită în vederea vindecării un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a constatat că, chiar dacă aceste leziuni ar fi fost produse inculpatei de persoana vătămată anterior lovirii sale cu cuţitul (fapt nedovedit în cadrul anchetei), tot nu ar fi putut justifica – în nici un mod – actele de violenţă exercitate cu un cuţit în zone vitale de către inculpată.


Intră acum și în grupul de