Seful ISJ Suceava nu stie daca protestul profesoarei de la Falticeni se justifica, dar nici nu va interveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Profesoara Viorica Ioniţe de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni este de vineri dimineaţă în greva foamei, atât în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel, cât şi pentru revendicări salariale. Deşi este lider de sindicat în unitatea liceală fălticeneană, aceasta a precizat că nu protestează ca sindicalist ci ca şi cadru didactic.

Prin intermediul conducerii şcolii, protestatara a înştiinţat şi IŞJ Suceava, precizând că este nemulţumită de faptul că nu sunt puse în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii privind unele drepturi salariale ale cadrelor didactice, dar şi de măsurile de reducere a numărului personalului din învăţământ. O altă nemulţumire vine din faptul că Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legile educaţiei naţionale şi a salarizării unitare, fără a fi dezbătute suficient.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „cei din conducerea şcolii au luat toate măsurile ca această grevă să se facă în condiţiile legii” şi că nu va interveni şi nici nu-i va cere să renunţe. „Decizia ei este unilaterală. Fiecare face după cum crede de cuviinţă. Nu voi interveni niciodată în situaţii de genul acesta pentru a convinge un om să facă altceva decât crede. Este dorinţa ei. Nu ştiu dacă un astfel de protest se justifică, dar doamna profesor a decis, iar noi nu o împiedicăm să facă ce a decis”, a declarat Petru Carcalete.

Cât priveşte anunţatele greve de o zi din această săptămână, acesta a mai menţionat că nu a primit până acum nici o notificare din partea sindicatelor.


Intră acum și în grupul de