Un bărbat s-a tăiat la trei degete când cupla vagoane ale Mocăniței. Inițial a spus că și le-a tăiat cu un topor acasă, nefiind angajat al firmei care administrează Mocănița


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal pentru mai multe infracțiuni după ce un bărbat s-a tăiat la trei degete ale mâinii drepte în timp ce cupla vagoane ale trenului pe linie ferată îngustă Mocănița Huțulca din Moldovița.

Inițial, prin apelul la 112 al soției bărbatului s-a sesizat că acesta și-ar fi provocat leziunile de la nivelul mâinii drepte, tăindu-se cu un topor la trei degete.

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul rănit în incinta punctului de lucru al firmei care administrează calea ferată îngustă din Moldovița, în stația CF Moldovița, acesta spunând, la fel ca soția lui, că leziunile i-au fost provocate ca urmare a unei autoaccidentări survenite la domciliu, în timp ce manipula un topor.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de un echipaj al Ambulanței și transportat la CPU Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În urma anchetei, soția bărbatului a recunoscut că rănile s-au produs în timp ce soțul ei desfășura activități de cuplare a două vagoane ale trenului de linie îngustă cunoscut popular sub denumirea “Mocănița”.

Bărbatul nu este angajat al firmei care administrează calea ferată îngustă și că a prestat activitatea respectivă în locul unui angajat care i-a cerut să-l înlocuiască.

Martor la eveniment a fost mecanicul de locomotivă, au mai stabilit anchetatorii.

În aceste condiții polițiștii s-au autosesizat privind comiterea infracțiunilor de „Vătămare corporală din culpă”, „Neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și „Nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, fiind deschis un dosar penal.

Totodată, s-a solicitat efectuarea verificărilor privind evenimentul de muncă, conform competenței, de  ITM Suceava.


Intră acum și în grupul de