Acasă Social Donari de sange, de Zilele Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Donari de sange, de Zilele Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului sărbătoreşte zilele acestea 100 de ani de existenţă sub titulatura „Istorie. Cultură. Educaţie”. În cadrul activităţilor pregătite pentru această aniversare, luni au fost primiţi în şcoală partenerii proiectului Rompol, din Szamotuly-Polonia. Marţi, participanţii la eveniment au fost în vizită la comunităţile poloneze din Soloneţul Nou şi Cacica, iar după amiază au fost întâmpinaţi partenerii de la Liceul din Rezina, Republica Moldova. Seara a avut loc un Halloween…anticipat, pentru elevii gazdă şi colegii lor din Polonia şi Moldova.

Sub titulatura „Dar de viaţă”, miercuri dimineaţă a avut loc o acţiune de donare de sânge, elevii donatorideplasându-se la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava.



Activităţile se vor concentra în zilele de joi şi vineri, fiind pregătite comunicări, dezbateri, analize sub titlul „Evenimente, opere, descoperiri de-a lungul unui veac”, cercul profesorilor de religie, concursul tematic „Breviar de istorie locală”, poezie, muzică, teatru, dansuri poloneze şi româneşti, cu invitaţi de la Asociaţia “Artes” din Iaşi.

Vineri va fi Ziua porţilor deschise, când va avea loc vernisajele unor expoziţii, lansări de carte, dezvelirea plăcii omagiale şi dialogul între generaţii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version