Țigări de contrabandă depistate pe malul pârâului Bilcuţa. Un ucrainean a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, aproximativ 6.800 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 80.000 lei, iar în urma informării de către polițiștii de frontieră suceveni a autorităților ucrainene despre caz, a fost reținut un cetățean ucrainean pe teritoriul statului vecin implicat în activitatea de contrabandă.

Astfel, luni, în jurul orei 23:20, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, împreună cu lucrători ai Agenţiei Frontex, au descoperit abandonate pe raza localităţii Vicovu de Sus, pe malul pârâului Bilcuţa, 12 colete cu țigări ambalate în folie de culoare neagră.

Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, care ulterior au comunicat faptul că pe aceeași direcție au reținut un cetățean ucrainean implicat în activitatea de contrabandă.

Coletele descoperite pe partea românească au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.750 pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 80.000  lei.

În acest caz poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de