Polițiștii suceveni au confiscat într-o zi material lemnos transportat ilegal în valoare de peste 13.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat într-o zi material lemnos în valoare de peste 13.000 de lei transportat ilegal.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri, la ora 12:45, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN2H, în comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Bilca, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Bilca transporta cantitatea de 3.7 m.c. lemn foc de esență molid.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 451,4 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Sursa citată mai arată că marți după amiaza, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN2 E85 pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 17,5489 mc lemn rotund de esență rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care la data de 27.07.2022, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea totală de 22,507 mc lemn rotund de esență rășinoase, din care 21,54 mc lemn lucru și 0,967 mc lemn foc.

S-a constatat faptul că fotografiile încărcate în aplicația Sumal 2.0. nu corespund cu încărcătura de pe mijlocul de transport, precum și numărul de bucăți.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice” , iar materialul lemnos în valoare de 12.696 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Intră acum și în grupul de