Un motociclist a fost depistat că are permis fals când  fost oprit în trafic pentru o depășire neregulamentară


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani dintr-o comună botoșăneană este cercetat penal după ce polițiștii suceveni au constatat că acesta s-a legitimat cu un permis fals.

Astfel, sâmbătă după amiaza, polițiștii din cadrul Politiei orașului Salcea care acționau pe DN29 în localitatea Dumbrăveni au observat o motocicletă Honda care a efectuat manevra neregulamentară de depășire a unui autoturism Subaru, în zona de acțiune a indicatorului ”depășire interzisă” și prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu ce desparte sensurile de mers.

Polițiștii au executat semnal regulamentar de oprire conducătorului motocicletei, precum și a conducătorului auto depășit.  

Conducătorul motocicletei a înmânat pentru control documentele motocicletei, respectiv certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului și documentele personale, respectiv cartea sa de identitate precum şi un permis de conducere categoria A2.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că, motocicleta sus menţionată, a fost condus de un tânăr de 20 ani din comuna Trușești din județul Botoșani.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Poliţiei Oraşului Salcea, rezultatul fiind negativ.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere prezentat, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că documentul înmânat nu are corespondent în evidențe.

Totodată, au fost interogate bazele de date menționate, fiind introduse datele de identificare ale susnumitului și de asemenea nu a fost găsit corespondent.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis”; complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale” şi „uzul de fals”.


Intră acum și în grupul de