Specialiști ai CPECA Suceava, la Poiana Stampei, pentru a-i convinge pe localnici că se pot distra fără să consume droguri sau alcool


Intră acum și în grupul de

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au derulat, duminică, la Poiana Stampei, activităţi de informare şi conştientizare cu privire la efectele şi riscurile consumului de droguri şi de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Echipa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava a fost în mijlocul comunității din comuna Poiana Stampei, pentru a îi sfătui pe participanţi că se pot distra fără a apela la consumul de alcool ori diverse substanțe cu efect psihoactiv.             

Cu prilejul acestui eveniment, au fost realizate demonstraţii privind efectele diferitelor substanţe psihoactive, prin folosirea ochelarilor speciali care distorsionează realitatea, diseminări de materiale de prevenire şi reducere a riscurilor consumului de droguri, precum și distribuiri ale codului QR – www.infodrog.ro.

Activitățile menționate au fost derulate în parteneriat cu polițiști din cadrul Postului de Poliție din Poiana Stampei și jandarmi. Echipe mobile s-au deplasat în zonele de spectacol, cu scopul de a trage un semnal de alarmă și de a crește gradul de conștientizare a populației despre importanța luării unor decizii corecte și sănătoase de petrecere a timpului liber.

Totodată, specialiştii CPECA Suceava au interacționat cu tinerii, adolescenții și, în general, cu persoanele de orice vârstă, care au dorit să beneficieze de îndrumare de specialitate. Toți cei interesați au putut consulta diverse materiale promoționale și au primit informații utile.


Intră acum și în grupul de