65 copii din medii dezavantajate au participat la Grădinița de vară – „O vacanță pentru fiecare”,  organizată de G.P.N. „Stejărelul” Cajvana


Intră acum și în grupul de

La  Grădinița cu Program Normal  ,,Stejărelul” Cajvana s-a desfășurat, în perioada 25-29 iulie 2022,  „Grădinița de vară – O vacanță pentru fiecare”, ediția a IV a.

De acest proiect au beneficiat 65 de preșcolari proveniți din medii , proiectul fiind gândit ca o alternativă de petrecere a timpului liber în mod plăcut, util și variat cu scopul de a socializa cu alți copii asemeni lor.

Directorul grădiniței, prof. Liliana Ungurean și coordonatoarea proiectului, prof. Magdalena Maierean,  au motivat de ce a fost nevoie de organizarea acestui proiect: „Timpul liber este un produs de cultură și educație ce trebuie înțelept utilizat în orice moment al vieții. Timpul liber înseamnă foarte multă mișcare, aer, natură, jocuri și jucării, distracție, dobândire de abilități, descoperiere, experimentare, mulți prieteni și multe altele. El aduce imense beneficii copilului, cum ar fi : relaxare, dezvoltare, destindere și ocupă aproape 75% din timpul zilei petrecut în societate.  Grădinița nu este doar un spațiu pentru învățare, ci și pentru învățarea abilităților sociale și  emoționale. Timpul liber poate fi o parte a timpului învățării utilizat într-un mod specific, distinct față de timpul destinat programului social. Din nefericire în societatea în care trăim, din cauza dificultăților materiale, nu toate familiile au posibilitatea de a oferi copiilor alternative de petrecere a timpului liber. Considerăm că această inițiativă de a organiza și derula acțiuni de voluntariat și de educație incluzivă este un aspect esențial al evoluției unei societăți sănătoase fiind benefic a fi implementat încă din perioada educației timpurii” .

Proiectul s-a desfăşurat timp de o săptămână, timp în care copiii au avut  parte de activităţi cât mai variate și atractive, fiecare zi oferindu-le copiilor modalități plăcute de a petrece timpul liber intr-un mediu care să stimuleze comunicarea, dezvoltarea socio-emoțională și spiritul de echipă al preșcolarilor.

Copiii s-au jucat împreună, au socializat, și-au împărtășit impresii, au participat la concursuri sportive, au vizitat o fermă de animale, au participat la activități ecologice și activități recreative la pădurea Codru, au participat la teatru de păpuși, au vizitat instituțiile din oraș, Stejarul secular – simbolul orașului Cajvana și s-au oprit la cofetărie pentru un ,,răsfăț” dulce.

În derularea proiectului s-au implicat toate cadrele didactice de la G.P.N. ,,Stejărelul” Cajvana, care, împreună cu sponsorii ediției au recompensat copiii cu diplome, medalii, baloane și dulciuri.

Atât copiii cât și părinții acestora au fost încântați de activitățile desfășurate și au lăudat inițiativa de a organiza an de an activități în cadrul programului Grădinița de vară.

Doamna director Liliana Ungurean a adresat mulţumiri părinților, sponsorilor şi partenerilor:  Primăria oraşului Cajvana, reprezentată de domnul primar Tomăscu Gheorghe  şi Liceul Tehnologic Cajvana, reprezentat de domnul director Robu Nicolae, care au ajutat la derularea proiectului.

Profesor înv.preșcolar  Liliana Ungurean

Director G.P.N. ,,Stejărelul” Cajvana


Intră acum și în grupul de