Urmărire cu focuri de armă pe circa 8 kilometri de drum și câmp la Ciprian Porumbescu. Un tânăr fără permis a furat mașina tatălui din fața curții și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au reținut, vineri, un șofer fără permis, după ce au executat în urmărirea acestuia mai multe focuri de avertisment.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri sera, la ora 19:08, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DN 17 – raza localității Ilișești, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DN 17.

Conducătorul autoturismului a efectuat viraj stânga pe DJ 178 înspre localitatea Ciprian Porumbescu și a mărit viteza de deplasare, cu scopul de a se sustrage, procedându-se la urmărirea sa pe o distanță de aproximativ 8 km-drum asfaltat și câmp, după care a virat dreapta. Atât conducătorul auto cât și pasagerul din partea dreapta față, au coborât din autoturism și au fugit într-o zonă împădurită, procedându-se la urmărirea lor pedestru.

Pe timpul urmăririi pedestre, unul dintre agenții de poliție a somat verbal ,,Poliția, stai că trag!”, context în care a efectuat în plan vertical, 3 focuri de avertisment.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 26 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Acesta a sustras autoturismul proprietatea tatălui său, din fața porții.

La fața locului a fost solicitat un tehnician criminalist, procedându-se la examinarea din punct de vedere criminalistic a autoturismului.

Ulterior, în baza unei informații obținute de către polițiști, șoferul a fost identificat și preluat de către agenții de poliție de la locuința de domiciliu.

Pe timpul urmăririi, șoferul  de 26 ani a săvârșit mai multe abateri la regimul rutier, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autospeciala de poliție, fiind sancționat prin patru procese verbale, cu amendă totală în cuantum de 14.065 lei.

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipale Suceava, Biroul Rutier au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore a suspectului de 26 ani, din Ciprian Porumbescu.

Suspectul a fost încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava . 

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și furtul în scop de folosință.

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.


Intră acum și în grupul de