Tânăr șofer băut, blocat în trafic de poliție în Cajvana. Acesta este cercetat penal și a fost amendat și cu 1.595 de lei


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani din comuna Arbore a fost depistat în trafic de poliție în timp ce conducea băut un BMW pe raza orașului Cajvana, acesta refuzând să oprească la semnalele polițiștilor, fiind blocat în trafic.

Potrivit primelor cercetări, duminică în jurul orei 5:10, polițiști din cadrul Poliției Orașului Solca și ai Poliției Orașului Cajvana, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în orașul Cajvana, pe DC 43 au oprit în trafic un autoturism BMW, care avea un mers haotic, circulând pe ambele sensuri de circulație.

S-au efectuat semnalele regulamentare de oprire acustice și luminoase autoturismului sus menționat, însă acesta nu s-a conformat, fiind blocat și oprit după aproximativ 200 metri.

După declinarea calității s-a solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, acesta prezentând doar documentele vehiculului, menționând faptul că documentele personale sunt la domiciliu.

Conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani din Arbreo,  emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice.

Cu această ocazie i s-a adus la cunoștință că urmează să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, lucru pe care l-a refuzat, semnând pe documentele medicale întocmite în acest sens, refuzul de a i se preleva mostre biologice.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și totodată, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional conform O.U.G.195/2002, pentru nerespectarea semnalelor și pentru lipsa documentelor personale, cu amendă în valoare totală de 1.595 lei.


Intră acum și în grupul de