Detaliile accidentului cu un mort de la Molid. Șoferul unui TIR a derapat și a lovit un autoturism care a ajuns în șanț. Șoferul TIR-ului a oprit abia în Câmpulung Moldovenesc fiind anunțat prin stație de accident


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a murit, iar o femeie a fost rănită, miercuri,  într-un accident rutier produs pe raza localității Molid.

Potrivit anchetei polițiștilor, un bărbat de 34 ani din Buzău care conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă spre  Câmpulung Moldovenesc, pe DN 17, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed, ocazie cu care spatele  vagonului a derapat, a pătruns pe sens opus şi a acroşat un autoturism BMW condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 49 ani.

În urma impactului autoturismul marca BMW a fost proiectat în afara părţii carosabile, iar șoferul și o pasageră pe scaunul din dreapta faţă în vârstă de 46 ani suferind leziuni medicale, aceştia  fiind transportaţi la Spitalul Câmpulung Moldovenesc. Femeia de 46 de ani nu a rămas internată, iar bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătoarul ansamblului de vehicule nu a oprit la faţa locului, continuându-şi deplasarea. Acesta a motivat că nu a simţit impactul, fiind anunţat prin staţie,  la scurt timp de un alt participant la trafic, motiv pentru care a oprit în Câmpulung Moldovenesc şi a apelat 112. 

Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00mg/l după care a fost condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.

Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat alcooltest şi nici nu i s-au putut recolta mostre biologice de sânge având în vedere starea sa de sănătate.            

Ulterior personalul medical a anunțat că șoferul autoturismului BMW a murit.

În acest caz s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” .


Intră acum și în grupul de