Bărbat băut din Preutești extras din mașină și încătușat de polițiști după ce a refuzat să oprească și ulterior a lovit un cap de pod. El conducea fără permis un autoturism neînmatriculat


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Preutești a fost încătușat duminică dimineața după ce a condus băut, fără permis, un autoturism neînmatriculat întrucât opunea rezistență și nu coopera cu polițiștii.

Potrivit primelor cercetări, duminică dimineața la ora 03:47, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti a observat pe drumul comunal din  Preutești, un autoturism BMW, fără numere de înmatriculare condus de un bărbat ce se deplasa spre satul Basarabi.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase de oprire a autoturismului sus menționat, ocazie cu care conducătorul auto a refuzat să oprească, continuându-și deplasarea și mărind viteza, iar după o curbă la stânga a pierdut controlul volanului, ieșind de pe carosabil unde a intrat în coliziune cu un cap de pod aflat pe partea dreaptă a drumului 

Bărbatul, din satul Basarabi comuna Preutești a fost extras din mașină, iar întrucât opunea rezistență și a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, acesta a fost încătușat și trasportat la Spitalul Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice. Ulterior, la spital acesta a fost de acord să fie testat cu aparatul alcooltest reieșind o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată fiind verificat în baza de date s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat  întrucât mai posedă un dosar penal de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea a fost verificat în baza de date autoturismul marca BMW după seria de șasiu ocazie cu care s-a constatat că acesta este radiat în Germania și nu apare ca înmatriculat în România.

În acest caz s-a întocmit dosar penal ce urmează a fi soluționat procedural sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Intră acum și în grupul de