Doi tineri care au fugit și nu au plătit cursa făcută cu un taxi din Burdujeni în centrul Sucevei au fost prinși de polițiști


Intră acum și în grupul de

Pe perioada minivacanței de Sf. Maria 13 – 15.08.2022 și în contextul organizării Festivalului Medieval Suceava, la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a dispus suplimentarea efectivului de siguranță publică în vederea prevenirii și descurajării faptelor antisociale dar și pentru intervenția operativă la evenimente și sesizări. Măsurile dispuse au fost adecvate astfel încât nu s-au produs incidente grave în această perioadă. În plus, la toate sesizările cetățenilor s-a intervenit cu operativitate.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni dimineața, la ora 01:30, un bărbat de 44 ani, taximetrist, a preluat o comandă de a transporta două persoane de la Gara Burdujeni până în centrul municipiului Suceava, în zona Casei de Cultură.

La destinație, cele două persoane au coborât și au fugit într-o direcție necunoscută, fără a achita contravaloarea cursei, respectiv suma de 25,62 lei.

În urma sesizării polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Suceava care executau serviciul de patrulare în zona centrală și a oferirii semnalmentelor de către persoana vătămată, în jurul orei  02:15, cele două persoane în cauză au fost observate de către polițiști pe trotuarul de pe str. Nicolae Bălcescu.

În momentul observării organelor de poliție, cele două persoane au luat-o la fugă către str. Curtea Domnească.

În acest caz s-a procedat la somarea celor două persoane, iar unul dintre aceștia s-a conformat și s-a oprit, fiind identificat ulterior în persoana unui tânăr de 18 ani, însă cealaltă persoană care a fost identificată ulterior ca fiind tot un tânăr de 18 ani nu s-a conformat, fiind urmărit și prins pe str. Petru Rareș, în stația TPL Piața Mare cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Locale Suceava.

Polițiștii au procedat la încătușarea tânărului care a fugit de organele de poliție și conducerea ambilor tineri la sediul Poliției Municipiului Suceava.

 La sediul Poliției Municipiului Suceava a fost invitată persoana vătămată, care a declarat că nu dorește să depună niciun fel de plângere împotriva celor două persoane cu condiția ca acestea să achite contravaloarea cursei.

În acest caz s-a întocmit  proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului, urmând a fi dispuse măsuri prin unitatea de parchet competentă.


Intră acum și în grupul de