Ministrul Sanatatii, multumit de conditiile oferite de Spitalul Judetean Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nimeni nu ar dori să plece din locurile natale daca s-ar oferi condiţii de lucru mai bune personalului medical, a declarat vineri, la Suceava Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, în timp ce vizita pavilioanele istorice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, recent reabilitate şi modernizate.

Potrivit ministrului Sănătăţii, şi în Germania există o problemă cu plecarea medicilor şi asistenţilor medicali, medicii preponderent spre ţările scandinave, iar asistenţii medicali spre Elveţia.

El a explicat că între Germania şi ţările scandinave nu există diferenţe semnificative în privinţa salarizării personalului medical, dar că în ţările scandinave sistemul sanitar dispune de infrastructură, dotări şi calitatea serviciilor dintre cele mai bune. „Ţările scandinave au un sistem medical ce permite reciclarea dotărilor. Ei, dacă achiziţionează acum o dotare ultraperformantă deja ştiu că peste cinci ani vor cumpăra din nou”, a spus Cseke.

El a subliniat că pentru un medic, oricâtă experienţă ar avea, contează şi condiţiile la locul de muncă. Ministrul Sănătăţii a apreciat în timpul vizitei la Unitatea de Primire a Urgenţelor a SJU Suceava că de-a lungul anilor s-au făcut paşi importanţi în privinţa dotărilor în sistemul de sănătate. „Eu am mai fost şi în alte părţi, alte ţări, şi nu stăm cu nimic mai prejos, iar personalul e pregătit, pe partea de urgenţe chiar avem rezultate”, a mai spus Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii s-a declarat mulţumit de condiţiile oferite pacienţilor şi personalului medical din spitalul sucevean, arătând că s-ar bucura dacă 80 la sută din spitalele româneşti pe care le-a vizitat ar oferi asemenea condiţii.


Intră acum și în grupul de