Patru suceveni băuți au fugit după un accident la Frătăuții Vechi luând și numerele mașinii, dar în fugă unul a scăpat actele autoturismului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni fac cercetări penale într-un caz în care patru persoane au fugit de poliție după un accident rutier.

Astfel, joi seara la ora 20:20, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Fătăuții Vechi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un autoturism VW Golf 4 albastru, a fost implicat într- un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, la intrarea în comuna Frătăuții Vechi dinspre comuna Frătăuții Noi, iar conducătorul autoturismului a luat numerele de înmatriculare ale autoturismului și a fugit de la locul faptei.

Polițiștii au observat la o distanță de aproximativ 50 m de autoturism, trei bărbați care au ieșit dintr-un lan de porumb și care la observarea lucrătorilor de poliție, au început să fugă.

Polițiștii au plecat în urma lor, ocazie cu care au fost interceptate doi dintre fugari și s-a procedat la urmărirea celei de-a treia, însă nu a mai fost găsită, în schimb acesta în fugă, a scăpat pe jos actele de la autoturismul implicat in evenimentul rutier.

S-a procedat la efectuarea de verificări, ocazie cu care, după aproximativ 30 minute, lucrătorii de poliție, au mai identificat două persoane de sex masculin, care se ascundeau în întuneric, în apropierea locului evenimentului rutier. O persoană dintre acestea era chiar persoana care a fugit de lucrătorii de poliție, în urmă cu puțin timp.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că cele patru persoane au legătură cu evenimentul rutier. Toate cele patru persoane emanau halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări amănunțite în vederea identificării conducătorului autoturismului. În urma activitățiilor informativ-operative desfășurate de către lucrătorii de poliție, s-a stabilit faptul că cel care a condus autoturismul este un bărbat din Sadova care a refuzat să fie testat cu aparatul alcool test, apoi fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în prezența cadrelor medicale, a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 La sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, acesta a recunoscut faptul că el a condus autoturismul marca VW Golf 4, pe DJ 178 C, de pe raza comunei Frătăuții Vechi fiind implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.El a spus că a luat numerele de înmatriculare și actele mașinii și a fugit de la locul faptei de frică, deoarece a consumat niște bere înainte de a se urca la volan. Celelalte trei persoane sunt prietenii săi, persoane care se aflau cu el în mașină când s-a produs evenimentul, persoane care nu au suferit vătămări corporale.

 În acesr caz urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de: „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de