Un șofer  de tir care a ieșit din parcarea unui hotel fără să se asigure a rănit un șofer care circula cu un autoturism între Gura Humorului și Păltinoasa. Șoferul rănit era băut la volan


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani a fost rănit, marți dimineața, într-un accident rutier produs între Gura Humorului și Păltinoasa.

Potrivit anchetei polițiștilor, marți dimineața în jurul orei 01:15, un șofer de 40 ani din Republica Moldova care conducea o autoutilitară Volvo cu semiremorcă, la ieșire din parcarea unui hotel situat pe marginea DN 17 între Gura Humorului și Păltinoasa nu s-a asigura corespunzător la pătrunderea pe DN17, cu intenția de a vira la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism Audi A5, condus de un bărbat de 35 de ani din Brăila care mergea spre Suceava.

În urma impactului, șoferul autoturismului Audi a fost rănit și a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat și i s-a stabilit diagnosticul „contuzionat din accident rutier”.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, șoferul de tir având rezultatul 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferul autoturismului Audi, rezultatul fiind 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ambii fiind conduşi la Spitalul Județean Suceava pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face șoferul tir-ului care nu a acordat prioritate de trecere la pătrunderea pe un drum prioritar dintr-o parcare.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Intră acum și în grupul de