Un șofer  de tir care a ieșit din parcarea unui hotel fără să se asigure a rănit un șofer care circula cu un autoturism între Gura Humorului și Păltinoasa. Șoferul rănit era băut la volan

Un bărbat de 35 de ani a fost rănit, marți dimineața, într-un accident rutier produs între Gura Humorului și Păltinoasa.

Potrivit anchetei polițiștilor, marți dimineața în jurul orei 01:15, un șofer de 40 ani din Republica Moldova care conducea o autoutilitară Volvo cu semiremorcă, la ieșire din parcarea unui hotel situat pe marginea DN 17 între Gura Humorului și Păltinoasa nu s-a asigura corespunzător la pătrunderea pe DN17, cu intenția de a vira la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism Audi A5, condus de un bărbat de 35 de ani din Brăila care mergea spre Suceava.

În urma impactului, șoferul autoturismului Audi a fost rănit și a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat și i s-a stabilit diagnosticul „contuzionat din accident rutier”.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, șoferul de tir având rezultatul 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferul autoturismului Audi, rezultatul fiind 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ambii fiind conduşi la Spitalul Județean Suceava pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face șoferul tir-ului care nu a acordat prioritate de trecere la pătrunderea pe un drum prioritar dintr-o parcare.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.