Un tânăr din Dărmănești a picat examenul teoretic pentru permisul auto, iar a doua zi a fost prins în trafic circulând fără permis


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani din comuna Dărmănești este cercetat penal pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Tânărul a fost oprit în trafic, joi seara, de un echipaj de poliție pe raza satului Mărițeia Mică din Dărmănești în vederea efectuării.

Acesta a prezentat polițiștilor polița RCA, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului și a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

El le-a spus polițiștilor că urmează cursurile școlii de șoferi în vedere obținerii permisului de conducere și a fost programat pentru susținerea examenului de dobândire a permisului de conducere, proba teoretică la 07.09.2022, însă nu a obținut rezultat favorabil.

Pe locul pasagerului față dreapta a fost identificat proprietarul autoturismului care a declarat că l-a lăsat pe cumnatul său să conducă întrucât distanța între imobilele acestora este o distanță de aproximativ 250m.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede oblicativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de