Bărbat rănit la Rădăuți după ce a fost proiectat în afara cabinei unui utilaj care a rămas fără frână


Intră acum și în grupul de

Un accident de muncă s-a produs vineri la o societate de prelucrare a lemnului din Rădăuți.

Potrivit datelor anchetei polițiștilor, un bărbat de 31 de ani, angajat al unei firme care prestează servicii pentru societatea de prelucrare a lemnului efectua vineri operațiuni de descărcare a unui utilaj tip „nacelă”, cu structură deschisă, utilaj care nu este prevăzută cu cabină închisă.

Potrivit bărbatului, în timp ce manevra utilajul de la volan a constatat că frâna de serviciu nu a mai răspuns la acționarea pedalelor, utilajul s-a dezechilibrat de pe platformă, iar bărbatul a fost proiectat în afara cabinei.

  Acesta a fost preluat de un echipaj medical și ulterior transportat la Spitalul municipal Rădăuți, fiind diagnosticat  preliminar cu „traumatism prin cădere de la înălțime-fractură deschisă de femur”.

În acest caz se vor desfășura activități premergătoare întocmirii unui dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de