Angajatii din pensiuni intra la specializare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În aşteptarea turiştilor în pensiunile şi hotelurile sucevene, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, doreşte perfecţionarea personalului turistic.

Şeful administraţiei judeţene a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, că Suceava a câştigat alături de Maramureş un proiect care se ridică la valoarea de 2 milioane de euro şi care prevede specializarea angajaţilor din unităţile turistice.

Fiecăruia dintre judeţe îi va reveni câte un milion de euro, iar proiectul aprobat pe Programul Operaţional Sectorial privind resursele umane prevede şi crearea de trei telecentre în Suceava şi tot atâtea în judeţul vecin unde doritorii să poată obţine toate datele de care au nevoie.

“În ambele judeţe, o implicare majoră în derularea proiectului o vor avea AJOFM-urile dorindu-se creşterea calităţii serviciilor pe care le întâlnim în pensiuni indiferent dacă este vorba despre administratorii acestora sau bucătari, cameriste, barmani sau agenţi în turism”, a declarat Gheorghe Flutur.

Conform aceloraşi surse, într-o primă fază a proiectului se are în vedere specializarea a aproximativ 500 de persoane.


Intră acum și în grupul de