Focuri de avertisment la Brodina și țigări de contrabandă de peste 103.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat aproximativ 8.800 de pachete cu țigări, în valoare de peste 103.000 lei în zona Brodina și fac cercetări pentru contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, agent șef de poliție Alina Petraru, miercuri dimineața în jurul orei 7:45, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, în cooperare cu Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au observat în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Brodina, cinci persoane care transportau colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră suceveni au acționat pentru interceptarea şi identificarea persoanelor în cauză, fiind efectuate somaţiile legale prin voce, iar din cauză că persoanele nu s-au supus somaţiei, au fost executate patru focuri de avertisment în plan vertical.

Profitând de vegetaţia abundentă şi terenul accidentat, suspecții au abandonat coletele cu țigări și au fugit spre interiorul țării, nereușindu-se prinderea acestora.

S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 5 colete specifice țigărilor de contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 8.820 de pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

Țigările, în valoare de 103.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de