Ministrul de Interne: „Incercam sa eliminam din zona scolilor magazinele de vise” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O amplă acţiune privind combaterea comercializării de produse etnobotanice se află în derulare, a declarat joi, în comuna suceveană Şerbăuţi, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care a arătat că se fac eforturi pentru diminuarea fenomenului.

Potrivit lui Igaş, în ultima perioadă, controalele Poliţiei s-au înmulţit, au fost produse confiscate şi au fost aplicate amenzi. “Încercăm să eliminăm din zona şcolilor acele magazine care vând asemenea produse. E o bătălie pe care o ducem cu aceşti comercianţi şi sper că vom câştiga această bătălie”, a spus Igaş.

Întrebat dacă nu se pot scoate în afara legii astfel de produse, ministrul a spus că s-au făcut paşi din punct de vedere legislativ, dar că apar produse noi cu alte coduri. “Suntem preocupaţi să diminuăm fenomenul”, a declarat Traian Igaş.

Întrebat cum poate fi diminuat acest fenomen în condiţiile în care produsele etnobotanice se vând foarte mult prin intermediul internetului, ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că, în prezent, se desfăşoară o acţiune mare în acest sens. “Suntem într-o acţiune destul de mare în ceea ce priveşte etnobotanicele şi nu aş putea să spun mai multe. Dar de fiecare dată când au fost acţiuni de succes au fost prezentate”, a mai spus Igaş.

Numeroasele cazuri de intoxicare şi chiar decesul unor consumatori de plante etnobotanice au reprezentat un semnal de alarmă pentru autorităţi, care au interzis consumul unor astfel de plante.


Intră acum și în grupul de