Sucevenii au depus 7.000 de cereri pentru subventia la incalzire


Intră acum și în grupul de

Dacă în anii trecuţi, aproximativ 16.000 de suceveni, beneficiau în sezonul rece de subvenţii la încălzire, în acest an, numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire din municipiul Suceava este la jumătate, după ce s-au introdus noi criterii pentru cei care pot primi astfel de ajutoare de stat.

Potrivit primarului Ion Lungu, până în prezent, au fost înregistrate şapte mii de cereri pentru ajutoare de încălzire, urmând să mai fie centralizate cereri de la câteva asociaţii de proprietari mici.

Ajutorul de încălzire se acordă familiilor cu venituri sub 650 de lei pe membru de familie, dar acestea nu trebuie să deţină clădiri şi alte spaţii locative, să nu aibă depozite bancare de peste 3.000 de lei, să nu deţină teren în suprafaţă mai mare de 1.000 de metri pătraţi, autovehicule peste 1.600 de centimetri cubi.

Beneficiarii de ajutor de încălzire trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere că se încadrează în condiţiile impuse, iar municipalitatea va face verificări prin sondaj la trei la sută dintre cei care solicită ajutor, dar şi dacă vor fi sesizări pe numele unor beneficiari.

Lungu a mai spus că acest ajutor de încălzire constituia o bază destul de puternică pentru societatea de termoficare care se putea baza pe aceşti bani, iar reducerea numărului de beneficiari este “o lovitură în plus” în condiţiile în care Termica SA Suceava cheltuieşte sume foarte mari pentru asigurarea căldurii în municipiu. „Sper să avem parte de o iarnă mai blândă şi să o scoatem la capăt”, a spus primarul.

El şi-a exprimat încrederea că problema încălzirii în municipiu va fi rezolvată prin înfiinţarea unei noi firme de termoficare cu o centrală dimensionată corespunzător cerinţelor pieţei.


Intră acum și în grupul de