Un ucrainean cu permis fals la volanul unui TIR și un altul care conducea un microbuz deși avea dreptul de a conduce suspendat, depistați în PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Siret efectuează cercetări în cazul a doi bărbați, un ucrainean care a fost depistat cu un permis de conducere fals și altul cu dublă cetățenie româno-ucraineană care avea suspendat dreptul de a conduce.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, agent de poliție Alina Petraru, joi, la ora 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de ieșire din România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 36 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Odată cu pașaportul, bărbatul a prezentat și un permis de conducere, aparent emis de autoritățile ucrainene. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, în urma cărora polițiștii de frontieră au constatat faptul că permisul de conducere este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Câteva ore mai târziu, tot în PTF Siret, de data aceasta pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 20 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes.

Tânărul a prezentat pașaportul, certificatul de înmatriculare, iar în momentul în care i s-a solicitat permisul de conducere, acesta a înmânat o dovadă înlocuitoare a acestuia.

Cu ocazia verificărilor la frontieră, s-a constatat faptul că avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

În legătură cu cele constatate, persoana a declarat că permisul de conducere i-a fost reținut de către autoritățile române și că nu a avut cunoștință despre faptul că dovada de circulație este expirată.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal.


Intră acum și în grupul de